4 kleding essentials voor watersporters

Langzaam maar zeker komt de zomer er weer aan! De temperatuur stijgt, het zonnetje laat zich vaker zien en de ijszaken beginnen voorzichtig hun deuren weer te openen. Voor de watersporters onder ons betekent dit maar één ding: het nieuwe watersportseizoen staat weer voor de deur! Waarschijnlijk wil je zo snel mogelijk weer beginnen maar een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dus dat je kleding en outfit ook dit jaar weer in orde zijn. Naast de veiligheid verhoogt dit ook het comfort tijdens het sporten! Om je hierbij te helpen zetten we de 4 watersport essentials van dit seizoen voor je op een rijtje!

 

Thermo-ondergoed

 

Een goed begin van je outfit bij alle vormen van watersport is natuurlijk thermo-ondergoed. Zeker wanneer je jezelf niet direct in het water bevindt kan het vrij fris zijn. Het dragen van thermo-ondergoed kan hierbij uitkomst bieden. Thermo-ondergoed is namelijk speciaal ontwikkeld om het lichaam warm, comfortabel en droog te houden. Ideaal dus voor tijdens het watersporten. Ook zweet wordt daarnaast gemakkelijk naar de oppervlakte van het kledingstuk vervoerd om als sporter altijd je warmte kwijt kunt.

 

Regenjack

 

Onmisbaar voor de echte watersporter is natuurlijk een goed regenjack. Want ook al is het lente of zomer, dat wil helaas niet zeggen dat het ook altijd droog is. Een goed regenjack kan dan uitkomst bieden om je zo lang mogelijk comfortabel en droog te voelen. Daarnaast zijn de meeste regenjacks van tegenwoordig zeer licht en ook nog eens winddicht. Naast het gebruik tijdens het watersporten kun je je regenjack natuurlijk ook in het dagelijks leven prima gebruiken.

 

De juiste schoenen

 

Een onderdeel dat vaak zeer onderschat wordt binnen een goede watersportoutfit zijn de schoenen. Tijdens het watersporten is het belangrijk om goede schoenen te dragen om blessures en verwondingen te voorkomen. De juiste watersportschoen biedt stevigheid, voldoende grip en beschermt je voeten tegen prikken en snijden van bijvoorbeeld scherpe stenen of andere scherpe voorwerpen.

 

Tas

 

Om alles mee te nemen heb je natuurlijk een goede tas nodig. Een goede tas is stevig, licht en heeft voldoende opbergruimte om je spullen in kwijt te kunnen. Op deze manier kun je eenvoudig al je spullen die je nodig hebt voor het beoefenen van je sport meenemen. Daarnaast is het verstandig om altijd een waterdichte pot mee te nemen. Stop hier je sleutels, telefoon en portemonnee bijvoorbeeld in, dan zijn deze altijd veilig mocht de pot een keer in het water vallen!

 

Watersporten is leuk, maar veilig en goed voorbereid aan de slag gaan is nog leuker. Bekijk daarom je uitrusting nog eens goed en voorkom blessures of andere ongemakken. Dan rest ons je veel plezier te wensen dit watersport seizoen!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *