6 combinatietips voor het dragen van een hoodie

De hoodie is een kledingstuk die erg populair is vanwege zijn vlotte uitstraling en zijn goede bescherming tegen de regen en de kou. Verder oogt het sportief maar helaas ook al snel een beetje studentikoos. Waardoor je als volwassene als snel het gevoel hebt je dat je erbij loopt als de eeuwige student. En dat is zonde want dit kledingstuk toch vooral gewoon erg praktisch. Maar hoe kan je het dan als volwassen man of vrouw toch dragen op een passende manier.  We geven je hieronder een aantal suggesties waardoor je de hoodie toch op een leuke manier kan dragen.

Combineer het met een rok

Combineer een fijn bedrukte rok met  slangenhuid laarzen en een dikke fleece-capuchon, die je bijvoorbeeld bij jacht- en vis winkels kunt kopen. Op deze manier creëer je een wilde bonte stijl waardoor je de studentikoze uitstraling gelijk wegneemt.

Maak je kantooroutfit minder streng

Gebruik de hoodie om je outfit minder streng te maken. In plaats van een vest of spijkerjasje, trek je aan een surf hoodie aan. Het stijve verander je dan in een meer nonchalante dynamische stijl. Een look die goed past bij de kantoorcultuur.

 

hoodie
Een hoodie heeft een vlotte uitstraling.

Ga voor chique ga voor wit

Ga voor een witte neutrale hoodie en dit geeft de capuchontrui een neutraal en chique karakter. Op deze wijze ontneem je het kledingstuk ook een deel van zijn jeugdige karakter.

Eventueel in combinatie met een lichte broek kan je het ook nog naar het sportieve spectrum trekken, jogging style!

Kies voor de hipster western look

Deze is speciaal voor de mannen, geef hem de cowboy look compleet met medicijn deken met de slordig gebonden sjaal-cape en de Harry Styles-hoed. Voeg hier de hoodie aan toe en je krijgt een frisse volwassen combinatie.

Draag iets over je hoodie heen

Draag een jasje of sjaal over je hoodie heen als je het huis aan gaat. Je creëert dan hetzelfde visuele  effect als bij een bodywarmer. Waardoor je ook de aandacht wegneemt van de hoodie zonder hem compleet als fris accent uit het oog te verliezen.

Zorg voor een mismatch – de no brainer!

Trek twee patronen aan die volledig met elkaar botsen. Hierdoor ontstaat er een crash alsof je uit alle haast totaal niet hebt opgelet. Door de verstoring ontstaat er een unieke uitstraling waardoor het jeugdige van de hoodie door mangel wordt gehaald en zo een geheel nieuwe invulling krijgt.

Tot slot

We zijn fan van de hoodie dat moge duidelijk zijn en willen hem tot in de lengte der dagen blijven dragen. Met de bovenstaande tips wordt de hoodie weer voor alle leeftijden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *