Alles wat je moet weten over een winterjas

De tijd van de kou is weer aangebroken. Dit betekend dat je goed ingepakt op weg moet gaan om te zorgen dat je niet ziek wordt.

Diepte-investering

Jou dames winterjas koop je voor de lange termijn. Tenminste als je er lang plezier van wilt hebben en er niet elk jaar weer 300 tot 400 euro aan uit wil geven. Als je er echt lang plezier van wilt hebben moet je voor jezelf rekening houden met de volgende situaties.

    • Ga je hem op werk gebruiken, of eigenlijk alleen in je vrije tijd of kies je ervoor om ze allebei. Zorg er in ieder geval voor dat hij tegen wat regen en sneeuw bestendigd is. Verder moet je goed denken of je hem gaat gebruiken om alleen maar naar je auto te lopen of dat je erin wel een kilometer of zes moet fietsen.
    • Wil je hem op zowel een broek als een jurkje kunnen dragen. Ook deze winter zijn de lange damesjassen weer in, lange vrouwen staat deze soort jas goed, maar als je niet zo groot bent, of zelfs klein kun je deze soort jassen beter laten hangen.
    • Wil je een lekkere warme echte donzen winterjas, of meer een tussenjas, die je kunt dragen als het nog niet zo koud is, eventueel kun je hieronder altijd nog een sjaal, muts en handschoenen bij dragen. Wat ook helpt is een extra dik vest als laagje onder je jas zodat je het minder snel koud hebt.
    • Verder is het van belang om te kijken naar je figuur. Ben je een dame die kleiner is dan 1,65 moet je zorgen dat je jas boven je knie eindigt. Heb je rondingen zorg ervoor da je iets kiest als een overslagmodel en iets van wol. Dit zorgt ervoor dat die gebieden minder worden benadrukt.
winterjas
De winterjas

Online en offline

Vaak kun je online meer winterjassen vinden dan in de winkel zelf. Dit komt doordat de winterjassen vaak dikker zijn en dus meer ruimte in beslag nemen. Iets waar winkels vaak ruimte te kort komen zullen ze geen groot rek met winterjassen plaatsen. Echter zullen er een paar door de winkel hangen en dit zijn vaak de modellen die het meest verkocht worden. Dus je moet maar net het juiste figuur hebben voor deze jassen. Als tip zoek eerst op internet naar een mooi model en denk daarna pas na over de kleur en de maat. Tegenwoordig kun je het gelukkig heel makkelijk retour sturen, dus dit moet het probleem niet zijn.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *