De mooiste winterjassen

Ons koude klimaat zorgt er voor dat we, zeker in de wintermaanden, een dikke jas nodig hebben. Warme mantels zijn in vele prijsklassen te koop. Voor een bedrag van 45 tot de som van wel 5000 euro, kun je de mooiste winterjassen kopen. Een jas draag je over je gewone kleding, dus deze mag niet te strak zitten, maar moet comfortabel aansluiten. Als sluitingen worden knopen, een ritssluiting of klittenbandsluitingen gebruikt. Een winterjas is wel of niet voorzien van een capuchon. Elk winterseizoen worden weer de capuchons met bontrand, veelvuldig in het straatbeeld waargenomen.

Duurzaam

Een winterjas aanschaffen doe je niet voor één seizoen. De meeste mensen zullen een jas meerdere winterseizoenen dragen. De mooiste winterjassen moeten comfortabel zitten, duurzaam zijn en een trendy uitstraling hebben. De koudste winters moeten met gemak worden doorstaan. Sneeuw en wind mogen geen belemmering zijn om naar buiten te gaan. Een gewatteerde jas is voor het koudste seizoen een must, voor zowel dames als heren. Ga je op wintersport, dan is een goede winterparka onontbeerlijk. Een fijne jas om tijdens wintervakanties te dragen zijn natuurlijk de donsjassen. De met dons gevulde voeringen hebben een vochtregulerende werking en blijven warm.

Wintersport

De mooiste winterjassen voor een wintersportvakantie moeten de extreemste weersomstandigheden aankunnen. Een barre tocht door een sneeuwgebied eist een winterjas die warm is en transpiratievocht afvoert. De jas mag niet vochtig worden, maar moet comfortabel droog en warm aanvoelen. Ook de uitstraling van een ski-jas zal er sportief en modern uit moeten zien. Bewegingsvrijheid zijn bij deze jassen één van de belangrijkste eisen. Met een ski-jas ga je immers skiën en wandelen. Op technologisch gebied zijn deze winterjassen de laatste jaren zienderogen verbeterd, evenals het aanzien van zo’n jas. De mooiste winterjassen op skigebied vindt je online en in alle mogelijke sportzaken.

De mooiste winterjassen
Een winterjas mag best een kleurtje hebben!

Merken winterjassen

De mooiste winterjassen zijn in vele befaamde merken verkrijgbaar. Een aantal die elk winterseizoen weer nieuwe ontwerpen aan hun assortiment toevoegen zijn o.a.:

  • Desigual
  • Maxmara
  • Benetton
  • Tommy Hilfiger
  • Arma en Jigsaw
  • America Today
  • Burberry

Burberry

Burberry is hét merk wanneer je een duurzame jas wil. Een mantel van Burberry, die je voor vele winterseizoenen aanschaft, daar hangt een prijskaartje aan. Een winterjas van dit merk heeft echter alles in zich, waar een goede winterjas aan moet voldoen. Op dit moment zijn de doorgestikte, gewatteerde jassen helemaal trendy. Kijk voor oriëntatie op de verschillende websites die dit merk in hun collectie hebben.

Tips bij het kopen van een winterjas

Ben je van plan om een winterjas aan te schaffen, bespaar dan niet op de prijs. Goedkoop is toch altijd weer duurkoop. Ritsen snel kapot of na één maal reinigen is het mooie eraf. Een jas kan er warm uitzien maar is deze niet, wanneer er veel acryl i.p.v. wol inzit. Schaf een winterjas aan, die een vulling heeft die voor 60 tot 70% uit wol bestaat. Let op lengte en wijdte van de jas. Een winterjas moet ook over een dikke trui kunnen worden gedragen. Besteed wat meer geld aan een winterjas. Bedenk dat je deze jas elke dag draagt. Broeken, truien en jurkjes draag je afwisselend.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *