De modekleuren voor de winter van 2019

De een vindt het heerlijk knus, de ander verafschuwt de korte dagen. Hoe dan ook, het is onvermijdelijk: de winter komt er weer aan, sneller dan we denken. Of je er nu fan van bent of niet, een nieuw seizoen is altijd een goede reden om je garderobe wat uit te breiden. Belangrijk is om daarbij te letten op de kleuren en trends die we terug gaan zien.

 

Blijvend leuk

De afgelopen jaren is de mode behoorlijk veranderd, het komt erop neer dat alles kan, zolang jij je er prettig bij voelt. Toch hebben we soms behoefte aan wat richtlijnen, daarom ontwikkelen zich steeds weer nieuwe trends. Die komen trouwens voort uit trends die al geweest zijn, dat komt goed uit, nieuwe items kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met die van vorige jaren. Dierenprint bijvoorbeeld, dat blijft helemaal hot. Vooral de luipaardprint blijft het goed doen aankomende winter. Niks voor jou? Niet getreurd, ook bloemenprints zijn een blijvertje. Net als alle gekleurde kleding. Effen donkere kleuren als zwart en donkerblauw zijn al een tijdje geen must-have meer, tenzij het wordt gecombineerd met iets spetterends. Ga dus een tikkeltje overboord, dan zit je altijd goed.

Basic items
Temper je kleuren met basic items om de show te stelen

 

Nieuwkomers

Wat nieuwe invloeden die we terugzagen op de catwalk zijn veelal terug te leiden naar de jaren ’80 en ’90. Het kernwoord van die periode? Stoere oversize. Van wijde mantels tot boyfriend jeans, wanneer je die een maatje te groot koopt sluit dat prima aan. Nogmaals, qua kleur kan echt alles. Van zilveren studs tot metallic roze, als je het een beetje tempert met wat basic items steel je met een mode-item compleet de show. Voeg voor een compleet plaatje een tas toe. Nee, geen gewone handtas, maar bijvoorbeeld een buideltje dat weer helemaal in is. Of wat dacht je van schoenen en tassen in dezelfde print? Daar kun je echt de fout niet mee in gaan.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *