Druktechnieken voor het laten bedrukken van T-shirts

Je staat binnenkort op een beurs of markt en je wil graag een t-shirt laten bedrukken? Je vraagt je vast af welke druktechnieken allemaal beschikbaar zijn om een foto of een bedrijfslogo te bedrukken op een t-shirt of een ander kledingstuk. Daarom gaan we in dit artikel een uitleg geven van de diverse soorten druktechnieken.

Transferdruk

Transferdruk heb je vast wel eens gezien in een huiskamer of misschien dat je moeder wel eens een bedrukking op een shirt heeft gestreken. Bij transferdruk wordt er een print of een afbeelding afgedrukt op een stuk papier, die dankzij heatpresure oftewel druk met veel hitte op een t-shirt wordt overgebracht. Echter gebruikt men wel daadwerkelijk een pers om dit te bedrukken en gebruikt men op professioneel niveau geen strijkijzer.

Zeefdruk

Vooral kleding zoals t-shirts worden bedrukt met de zeefdruk techniek. Waarbij de kleuren door een zeef gedrukt worden. Deze methode van drukken wordt voornamelijk toegepast op textiel- en nylon producten.

Tampondruk

Tampondruk is toepasbaar op divers vormen en structuren qua oppervlakte. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een metalen plaat waar een opdruk opgezet wordt. Deze opdruk wordt met behulp van een tampon aangebracht op het artikel. Deze methode wordt het meest gebruikt bij diverse soorten artikelen en verschillende vormen. Doordat er gebruikt gemaakt kan worden van tampons in diverse vormen kan ieder oppervlak bedrukt worden.

Doming (3D bedrukken) (Geen textiel)

Doming is een uniek stijl van bedrukken waarbij er een bepaalde 3D-versie van  je ontwerp wordt gecreëerd. Er wordt een mal gevormd, deze wordt bedrukt en gevormd met epoxy die uithard. Een unieke manier om uw artikel te voorzien van je eigen bedrijfslogo of opdruk.

Graveren (Geen textiel)

Graveren wordt voornamelijk toegepast bij pennen. Zoek jij een luxe relatiegeschenk en moet het niet alleen dienen als promotiemiddel? Dan is het laten graveren van een pen een absolute aanrader. Graveren komt toch net iets professioneler over dan het laten bedrukken aan de hand van een tampondruk.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *