Een kappersstoel kopen

Als (nieuwe) eigenaar van een kapsalon spreekt het voor zich dat u bepaalde zaken zult moeten aanschaffen. Eén van deze zaken is natuurlijk een geschikte kappersstoel. Dat lijkt op het eerste zicht erg eenvoudig, maar toch komt er meer bij kijken dan u mogelijks in eerste instantie zou vermoeden. Het is namelijk zo dat de ene kappersstoel de andere niet is. Is het voor u de eerste keer dat u dergelijke stoelen moet kopen? In dat geval spreekt het voor zich dat u pas echt met een aantal zaken extra rekening zult willen houden. Om welke zaken het hierbij precies gaat en hoe u met zekerheid de meest geschikte kappersstoel kunt kopen vertellen we u graag door middel van de informatie op deze pagina!

Waarom is de keuze van de kappersstoel zo belangrijk?

In eerste instantie denken veel mensen bij het lezen van de inleiding van deze pagina misschien wel dat we overdrijven. De keuze van de kappersstoel hoeft namelijk toch niet zo belangrijk te zijn… toch? Zeker wel! U moet er namelijk rekening mee houden dat dit een stoel is waar al uw klanten steeds in plaats zullen nemen. Bovendien spreekt het voor zich dat ook u als kapper of kapster graag gebruik zult willen maken van een zo optimaal mogelijke kappersstoel. Een slecht functionerende en / of een oncomfortabele stoel kan in de praktijk zorgen voor heel veel frustraties. Het spreekt voor zich dat dit natuurlijk niet meteen de bedoeling kan zijn, integendeel.

kappersstoel kopen
Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een kappersstoel?

Over welke eigenschappen dient een kappersstoel te beschikken?

Goed, ondertussen mag het wel duidelijk zijn dat de keuze van de kappersstoel dus erg belangrijk is. Nu is het tijd geworden om verder te kijken naar de precieze eigenschappen waar een kappersstoel over dient te beschikken. Op dit vlak kunt u denken aan verschillende zaken. Wat bijvoorbeeld te denken van het feit of de kappersstoel over een wasbak dient te beschikken of niet? Daarnaast is er natuurlijk ook nog de mogelijke vereiste van een voetsteun en wat ook te denken van de aanwezigheid van een pomp? Andere eigenschappen waar u bij het kopen van een kappersstoel altijd rekening mee zult willen houden zijn:

  • De aanwezigheid van een verstelbare rugleuning;
  • Het materiaal waaruit de kappersstoel is vervaardigd;
  • Of ze op wieltjes staat of niet;
  • De afmetingen van de kappersstoel;
  • De kleur waarover ze beschikt;

Hou er naast bovenstaande rekening mee dat er ook speciale kappersstoelen bestaan voor kinderen. In principe wordt het aangeraden om in elk kapsalon op z’n minst één dergelijke kappersstoel te integreren. Vergeet bovendien ook de verhogers niet! Ook deze kunnen immers mogelijks interessant zijn voor in uw kapsalon!

Een goede kappersstoel koopt u niet voor even!

U zult in de praktijk altijd moeten vaststellen dat het aanschaffen van een professionele, echt kwalitatieve kappersstoel steeds gepaard gaat met een vrij hoge kostprijs. Dat is in eerste instantie natuurlijk een beetje vervelend, maar dat hoeft het zeker niet te zijn, integendeel. Kiest u er namelijk voor om een echt kwalitatieve kappersstoel in huis te halen? Dan zult u kunnen vaststellen dat u daar heel wat jaren genot van zult ondervinden! De kappersstoelen van Inline gaan jarenlang mee.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *