Eigen kerstkaart ontwerpen? Dit zijn de trends van 2022

Herinner je je nog de tijd dat je dikke stapels met kerstkaarten uit de brievenbus viste? Tegenwoordig komen de kerstgroeten vaker binnen via de app. Ook leuk natuurlijk maar kerstkaartjes blijven lekker nostalgisch. Extra persoonlijk maak je ze door ze zelf te ontwerpen. Daar heb je genoeg mogelijkheden voor online. Benieuwd naar de trends van dit jaar? Lees even verder.

Kies een leuke vorm

Een kaartje hoeft allang niet meer square te zijn. Net als bij veel kaartjes voor andere gelegenheden kun je ook bij de kerstkaarten dit jaar kiezen uit allerlei originele vormen. Speciaal voor kerstmis kun je denken aan een kaart in de vorm van een kerstman, sneeuwvlok, kerst sok, want, kerstbal of natuurlijk een kerstboom. Je kaartje springt er in een bijzonder vorm meteen uit.

Kaart van hout

Een kaart in een mooie vorm is origineel maar next level is toch wel de kerstkaart van hout. Hiermee kun je de ontvanger van jouw kerstgroet echt verrassen. Vaak kun je de houten kaarten in elkaar zetten waarmee je iemand direct een fijne kerst accessoire geeft. Denk aan kerstbomen van hout en rendieren. Leuk voor onder de kerstboom, op de schouw of in de vensterbank.

Een kerstkaart in de kerstboom
Een kerstkaart in de kerstboom

Kerstgeschenkje erbij

Helemaal hip is het ook om met je kerstwens een klein geschenkje mee te sturen. Vaak iets lekkers zoals chocolade. Wat daar helemaal bij aansluit is de adventskalender, want ook deze is vaak gevuld met chocolaatjes. Aftellen maar! Leuk om te versturen naar familie of vrienden. Ook adventskalenders kun je personaliseren met bijvoorbeeld eigen foto’s.

Eigen fotokaart ontwerpen

Een kaartje ontvangen is altijd leuk maar als deze met zorg gepersonaliseerd is dan word je daar natuurlijk extra blij van. Wil je een speciaal iemand een uniek kaartje sturen, geef het dan jouw eigen touch. Leuk is het ook om bijvoorbeeld een lief kaartje te sturen naar opa en oma met een mooi familiekiekje. Er zijn fotokaarten in leuke vormen die je bijvoorbeeld met een touwtje in de kerstboom kunt hangen. Je eigen kerstkaart ontwerpen doe je eenvoudig online.

Make it merry

We zeggen natuurlijk niet voor niets Merry Christmas! Je kerstkaart mag dan ook lekker vrolijk zijn. Denk vooral aan een kleurrijk design. Kerstkaarten in felle kleuren zul je veel terugzien dit jaar. Ook de illustraties zijn levendig en opgewekt van toon en bevatten vaak een vleugje humor. Maar met een wat meer ingetogen kerstkaart zit je eveneens goed. En uiteindelijk gaat het natuurlijk om de boodschap in de kaart.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *