Haar verven zonder ammoniak

Lange tijd was er maar één methode om je haar te verven en hadden zo goed als alle spullen die je ervoor in de winkel kon halen het bij de ingrediënten zitten: ammoniak. Nu is dat best verontrustend als je weet dat ammoniak niet enkel ongelofelijk hard stink maar bovendien ook nog eens slecht is voor de gezondheid en de kwaliteit van je haar. Om nog maar te zwijgen over het effect dat het op de huid kan hebben.

Haar verven zonder ammoniak

Vandaag de dag is dat echter niet meer het geval. Er zijn redelijk wat alternatieven op de markt waarmee je je haar kunt verven zonder ammoniak. Het vaakst gebruikte alternatief is MEA wat staat voor mono-ethanol-amine en dat een stuk milder is voor je haar. Het argument dat lange tijd is gebruikt voor mensen die zweren bij haarkleuringen die ammonia bevatten is dat de kleur langer behouden zou blijven. Nu was dat zeker een factor in vroegere tijden maar hoeft het dat vandaag niet meer te zijn. Kleuringen zonder ammoniak blijven zo goed als even lang hun kleur behouden en zijn bovendien veel gezonder voor het haar. Er zijn heel wat manieren om op een natuurlijke manier toch die mooie kleur te bekomen waar je van droomt zonder daarvoor je haar te beschadigen.

 Haar verven zonder ammoniak
Haren verven zonder ammoniak zijn helemaal van deze tijd.

De negatieve effecten van ammoniak

Ammoniak is een chemisch en toxisch element dat luchtwegproblemen kan veroorzaken en bij overmatig gebruik ook het haar zelf sterk kan beschadigen. Je hoeft zelfs niet al te veel ammoniak te gebruiken om er de effecten van te ondervinden. Als je toevallig extra gevoelig eraan bent kan het ook al zijn dat je de effecten voelt. Dat zijn dan ook de redenen waarom er steeds meer haarkleuringen zonder ammoniak op de markt verschijnen en die ook steeds populairder worden. Haarkleuringen die praktisch even lang houden en hetzelfde, glanzende resultaat geven dat je gewoon bent.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *