Heren sokken: how to

Sokken, die arme dingetjes waaraan we steeds maar weer vergeten belang te hechten. Een zwart paar sokken staat toch altijd goed bij alles?
Dat klopt inderdaad. Maar waarom zou je, je outfit niet wat meer leven in blazen door eens een tikkeltje avontuurlijker uit de hoek te komen? Dit is met sokken erg gemakkelijk gedaan!
Velen kunnen zich niet voorstellen hoeveel verschil een leuk paar sokken kan maken. Niet enkel is het een kans om wat meer van je persoonlijkheid te tonen, maar je kunt ook op een simpele manier je outfit een persoonlijke en frivole toets geven. De kleine details van een outfit spelen namelijk vaak een doorslaggevende rol en moeten daarom net extra verzorgd worden. Een simpele fout kan namelijk een toffe outfit volledig om zeep helpen.
Natuurlijk wil dit niet zeggen dat je alle moderegels kunt vergeten! Het dragen van rode sokken met groene strepen met een paarse das en een geel kostuum is misschien net ietsje té frivool.
Welk kledingstuk speelt de doorslaggevende rol bij het kiezen van je sokken?

De broek

Wat velen niet beseffen is dat je bij het kiezen van je sokken niet voor het paar moet kiezen dat bij je schoenen past, maar wél het paar dat bij je broek past.

De uitleg is hiervoor is eigenlijk erg simpel:
Indien je sokken draagt met een patroon of kleur dat erg lijkt op dat van je schoenen, deel je, je onderlichaam op in twee delen. Aan de ene kant heb je de broek en aan de andere kant heb je de schoenen en sokken.
Als je echter je sokken aan je broek aanpast dan deel je nog steeds je onderlichaam op in twee delen, maar deze keer wordt de limiet gemarkeerd door de sokken. Hierdoor lijk je meteen heel wat slanker en langer, en dat wil toch iedereen?

mannen sokken
Vrolijke mannen sokken

De das

Voor de mannen die dagelijks een das moeten dragen, is dit ook een leuke en speelse optie: kies je sokken op basis van de das die je draagt. Draag je dus een groene das met rode strepen, dan ga je voor een paar sokken met dezelfde kleuren en motieven.
Doe dit echter niet te vaak want anders zul je al snel de clown van de werkplaats zijn.

Aankoop tips

Sokken die voldoen aan bovengenoemde criteria vind je hier. Een specifiek merk in de sokkenwereld waarmee je het altijd goed doet is Falke. Met name de homepads zijn top, deze kun je bezichtigen hier. V.w.b. ondergoed raden we dit overzicht aan en deze collectie.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *