Hoe verzorg ik mijn huid goed?

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Je huid kan je leeftijd verraden. Met een goede huidverzorging kun je veel schade voorkomen. Zonder medische ingreep of hulp van de beroemde botoxspuit kunnen we niet voorkomen dat de huid verouderd. Maar met een goede huidverzorging kunnen we het proces wel vertragen. Een aantal zaken zijn van belang. Het eerste belangrijke aspect is, begin al rond je 20e levensjaar met het verzorgen van je huid. Geloof het of niet, maar ook al zie je zelf nog niets, rond die leeftijd begint je huid al in te leveren aan elasticiteit. Je huid wordt dunner en dit effect wordt na je 30e zichtbaar.

Hoe verzorg ik mijn huid goed?

Verzorg je je huid goed, dan is schoonhouden en invetten essentieel. Dat zijn de allerbelangrijkste dingen die je zelf kunt doen om huidveroudering te voorkomen. Het vergt wat discipline om ´s avonds voor het slapen gaan je huid te reinigen en met een goed voedende crème in te smeren. Ook ´s morgens is het van belang om je dag te starten met het reinigen en insmeren van je huid. Er zijn genoeg milde reinigingsproducten op de markt. Voor elk huidtype is er goede dag- en nachtcrème.

huidverzorging
Een goede huidverzorging

Verandering van de huid

Als je ouder wordt verandert je celdeling. En dit zorgt voor een dunnere huid. Ook verandert de doorbloeding van je onderste huidlaag. Je bindweefsel vermindert, waardoor je huid minder elastische wordt. En als dan ook de talgklierproductie afnemen, dan heeft dit als gevolg dat je huid slapper wordt.

Voorkomen is beter dan genezen

Op de vraag:”hoe verzorg ik mijn huid goed?“, zijn nog een aantal zaken van belang die je wel zelf in de hand hebt.

  • Vermijd direct zonlicht (bescherm je huid met een goede zonnebrandcrème)
  • Drink voldoende water of vocht (zonder suiker)
  • Eet gezond (denk aan antioxidanten)
  • Roken zorgt voor een snelle huidveroudering
  • Voorkom stress (zorgrimpels, fronsrimpels)
  • Sport- en beweeg voldoende

Helaas heeft niet iedereen hetzelfde DNA. Sommige mensen lijken niet ouder te worden, maar voor een groot deel bepaal jezelf hoe jong jouw huid blijft!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *