Italiaanse kleding voor heren

Italië kent een rijke modegeschiedenis. Milaan is vandaag de dag één van de belangrijkste modesteden ter wereld. Kleding en accessoires worden van oudsher vervaardigd door ambachtslieden. Veel gebruikte materialen zoals fluweel, wol en leer zijn van hoogwaardige kwaliteit. ‘Made in Italy’ wordt met trots gedragen. Qua stijl is het essentieel dat kleding recht doet aan de schoonheid van het lichaam.

Herenmode in Italië

Bij Italiaanse kleding heren is het extra belangrijk om een goed figuur te slaan. In Italië noemen ze dat ‘fare la bella figura’. Casuele kleding is getailleerd, waardoor het brede mannelijke lichaam wordt geaccentueerd. Daarnaast is de hals iets lager uitgesneden, zodat de nek slanker en eleganter lijkt. Pantalons hebben een smalle pasvorm.

Zakelijke kleding is chique en tijdloos. Een klassiek Italiaans overhemd kenmerkt zich door een hoge boord of dubbele kraag. Hoe gewild het Italiaanse maatpak is, blijkt uit het feit dat het modehuis Brioni verantwoordelijk was voor het uiterlijk van de nieuwe James Bond in GoldenEye.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *