Jaren 50 kleding

Na de oorlog

Als we het hebben over kleding van de jaren 50, dan gaat het over de tijd van net na de Tweede Wereldoorlog. Uiteraard heeft zo’n ingrijpende gebeurtenis invloed op het modebeeld en de kleding. Dit zien we dan ook heel goed bij de jaren 50 kleding.
Het was een tijd van grote schaarste en een groot tekort aan materiaal. Dit zie je goed terug in de kleding. Er moest zo min mogelijk stof gebruikt worden.

Revolutie

Rond 1947 kwam er echt een revolutie op het gebied van de mode. De kleding voor de dames werd uitermate vrouwelijk, weelderig en luxe. Er kwamen lange wijde rokken tot op de kuiten. Ook een belangrijk item in de kledingkast van die tijd was de petticoat. Als het gaat over jaren 50 kleding, dan gaat het ook om het verdwijnen van de pantalon uit de garderobekast van de vrouwen. Er werden voornamelijk rokken en jurken gedragen.

Vintage nu

De jaren 50 kleding is momenteel weer helemaal hip. Je kunt het in veel winkels vinden. Wat betreft de jurken kun je bijvoorbeeld denken aan de merken “King Louise”, “Pinup”, “Tatyana”, “Vixen” of “Glamour Bunny”. Bij deze trend zie je de wijde rokken en jurken weer terugkomen. Als design worden vaak stippeltjes of bloemen gebruikt. Jaren 50 kleding is dus echt weer helemaal in.

Wil je meer informatie over jaren 50 kleding? Dan moet je onze blogberichten in de gaten houden. We gaan de komende periode vaker inzoomen op de kleren van zo’n halve eeuw geleden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *