Je nagels lakken? Dit moet je weten

Ga je gellak aanbrengen voor het eerst? Dan is het goed om je eerst even in te lezen hoe je dat op de beste manier kan doen. Heb als eerst een gel lak set die compleet is. Dit houdt in dat de set: primer, basecote, kleur gel lak, top coat en een nagelreiniger moet hebben. En natuurlijk niet te vergeten de led lamp waarmee je de nagels laat drogen. Hieronder zijn de stappen aangegeven maar ook tips die je moet weten om de gel lak set zo goed mogelijk kan bewaren en hoe je nagels het mooist blijven.

Stappen

  • Maak de handen schoon en duw de nagelriemen terug. Gaat dit stroef en lukt het niet zo makkelijk? Verzacht de nagelriemen dan eerst met een olie of serum.
  • Vijl vervolgens de nagels in de gewenste vorm. Ga met het vijlen niet heen en weer maar vijl één kant op. Op deze manier beschadigd de natuurlijke nagel minder snel. Ruw ook met de vijl de nagelplaat op zodat de gel lak beter hecht.
  • Reinig de nagel als volgt goed met de nagelreiniger en breng daarna een primer aan.
  • Breng vervolgens de top coat aan. (Bij alles wat aangebracht word moet er minimaal 1 millimeter afstand worden gehouden met de nagelriem.) Deze moet 2 minuten onder de led lamp.
  • Breng als volgt een gel lak aan met de gewenste kleur. Deze moet ook 2 minuten onder de led lamp. Dekt de kleur niet goed? Herhaal deze stap dan nog een keer.
  • Breng als laatste stap de top coat aan. Deze moet 2 minuten onder de led lamp. Om uw nagels nog extra te verzorgen kan je nog een keer olie of serum gebruiken.
gellak kopen
Gellak voor het eerst aanbrengen

Tips

Werk zo veel mogelijk met dunne laagjes als het gaan om het lakken. Dekt het niet goed? Dan kan je het nog een keer aanbrengen. Bij dikke lagen aan te brengen duurt het langer voordat het droog is en kan de gel lak onder de led lamp de nagelriemen in lopen.

Voordat je de kleur lak aanbrengt is het verstandig om eerst het flesje een minuut te rollen tussen de handen. Zo gaan de pigmenten beter verdelen door het hele flesje en kan het niet zo zijn dat de ene nagel lichter uitpakt dan de andere.

Het bewaren van de flesjes gel lak is het goed om ze op een donkere plek te bewaren. Tijdens het gebruiken van de flesjes is het handig om ze niet dicht in de buurt te zetten van de led lamp. Ook is het verstandig om ze uit het zonlicht te houden. (Ook als het zonlicht alleen door het raam komt.)

Om je nagels zo lang mogelijk mooi te houden is het aan te raden om tijdens werken met schoonmaakmiddelen, handschoenen te gebruiken. Door bepaalde stoffen kan de gellak sneller verkleuren of afbreken.

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *