Kleding kopen in de uitverkoop

Het is verleidelijk om iets te kopen door een goede aanbieding of uitverkoop. Wil je minder uitgeven dan is een uitverkoop heel gevaarlijk. Goede aanbiedingen zorgen ervoor dat je dingen koopt die je niet nodig hebt en misschien ook nooit draagt. We worden allemaal enthousiast van die lage prijzen en slaan onze slag. Hoe voorkom je een miskoop als je graag kleding koopt in de uitverkoop?

Goede aankopen

Je doet miskopen als je alleen maar nieuwe kleding koopt door de lage prijzen. Ben je al een lange tijd op zoek naar een jurk van een bepaald merk? Dan verheug jij je enorm op de uitverkoop. Als je het jurkje ziet hangen voor de helft van de prijs kan je niet anders dan het meenemen. Omdat je dit jurkje al heel lang wil kopen is dit een goede aankoop. Je weet zeker dat je dit jurkje regelmatig gaat dragen. Door te wachten op een goede aanbieding geef je hier ook nog eens minder aan uit.

 

Uitverkoop in de winkel! Waar let jij op?

Miskopen

Een half jaar geleden kwam je een paar schoenen tegen van een bekend merk. De prijs was te hoog en je besloot op een later moment terug te komen. Er zijn maanden voorbij gegaan zonder aan deze schoenen te denken. Met de uitverkoop kom je ze weer tegen. Je kan niet anders dan ze nu wel meenemen. Een verstandige beslissing? Dat hangt ervan af, ben je nog steeds zo enthousiast over deze schoenen en ga je ze echt dragen? Dat zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je een aankoop doet. Geef je hier een positief antwoord op dan is het een goede aankoop. Anders is het beter om het niet mee te nemen. Koop ook nooit spullen die je achterin de kast opbergt en er nooit meer uithaalt. Dat is zonde van je geld.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *