Knitted shirts steeds meer in de mode

Binnen de herenmode heeft comfort altijd een grote rol gespeeld. Ook blijven kledingmerken bepaalde kleding uittesten met verschillende soorten materialen, of juist iets betrouwbaars maar dan in een ander model. Knitted overhemden komen dan ook steeds meer in de mode. In deze tekst lees je meer over knitted shirts waardoor jij precies weet of dit iets voor jou is of juist niet.

 

Wat is de betekenis van knitted?

De betekenis van knitted is in het Nederlands vertaald ‘gebreid’, ook is het een benaming voor overhemden die zijn gemaakt van katoen of kunststof en op een specifieke manier zijn gebreid. De producenten van deze overhemden gebruiken een combinatie van moderne technologie en traditionele technieken. Vervolgens is het resultaat hiervan een verfijnd overhemd dat je niet kunt vergelijken met een gebreide trui van vroeger.

 

Welk materiaal wordt gebruikt voor knitted overhemden?

Er bestaan superveel diverse soorten materialen waar kleding mee wordt gemaakt. Een knitted overhemd is vaak gemaakt van 100% katoen. Ook zijn ze te verkrijgen in met synthetische vezels, deze worden er dan in geweven. Op deze manier versterk je de kwaliteit van de stof waardoor zo’n overhemd langer mee kan gaan. Deze knitted overhemden zijn onder andere te verkrijgen bij Shulteherenmode, zij bieden deze in verschillende modellen aan. Het is dus zeker de moeite waard om is een kijkje te nemen!

 

De voordelen van zo’n knitted overhemd

Je zult je waarschijnlijk vast afvragen waarom je dan zou gaan voor een knitted overhemd en niet gewoon voor een normaal overhemd. Het voordeel van een gebreide overhemd is dat deze erg zacht en comfortabel zijn. Doordat de stof zo zacht is, is deze ook flexibeler en rekbaarder. Het overhemd vormt zich hierdoor makkelijker naar het lichaam en kun je er fijn in bewegen. Wel zijn deze overhemden in de herenmode dikker als een normaal overhemd maar ook vocht doorlatend. Deze overhemden zijn dan ook niet doorschijnend waardoor het niet nodig is om een onderhemd te dragen.

 

Wat draag je met een knitted overhemd?

Knitted overhemden kun je eigenlijk met erg veel verschillende outfitjes combineren. Zo zijn deze overhemden ideaal om te combineren met een casual outfit, denk bijvoorbeeld aan een leuke opvallende broek. Ook zijn deze overhemden prima te dragen bij formele en zakelijke outfits. Het is dus veelzijdig waardoor je niet aan één bepaald outfit vast zit bij het dragen van een knitted overhemd. Doordat deze stof wat dikker is als een normaal overhemd is het niet aan te raden om iets over je knitted overhemd te dragen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *