Na een facelift zie je er weer op je best uit

Een facelift is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid van het gezicht wordt weggehaald en rimpels worden strakgetrokken. De kaaklijn wordt duidelijker zichtbaar en je ziet er jaren jonger uit. Dit is geen magische truc, maar een procedure die je zelf kunt laten uitvoeren. Er zijn klinieken die je graag helpen als je het gevoel hebt dat je uiterlijk sneller ouder wordt dan wat je gevoelens je vertellen. Het is deprimerend om elke dag in de spiegel te kijken en iemand te zien die er jaren ouder uitziet dan verwacht. En dan kan een facelift een heel groot uiterlijk, maar ook psychologisch verschil maken.

Wanneer is een facelift nodig?

Een facelift is eigenlijk nooit echt nodig. Iedereen wordt op een bepaald tempo ouder en daar moet je je bij neerleggen. Er zijn mensen die dat niet kunnen en niet willen. Ze krijgen vaak van vrienden en familie te horen dat ze er moe uitzien, terwijl ze dat niet zijn. Ze zien iemand in de spiegel die niet overeen komt met hoe ze denken dat ze eruit zien. Dit kan in sommige gevallen leiden tot verdrietigheid, gevoelens van onmacht en zelfs depressie. En in principe is dat niet nodig, want een facelift biedt dan alle oplossingen.

facelift

Verschillende soorten faceliften

Een facelift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Er kan aandacht worden besteed aan een bepaald onderdeel van het gezicht, of het hele gezicht. Het is mogelijk om alleen de huid van de wangen strak te trekken, om daar ook het onderliggende bindweefsel bij te betrekken of om een volledige face- en halslift te doen. Je bepaalt samen met je dokter welk type facelift voor jou het beste is en waar je de grootste resultaten mee boekt. Er gaan altijd een aantal gesprekken aan vooraf, zodat de dokter kan controleren of je er echt klaar voor bent en baat bij hebt. De procedure zelf duurt maar 1,5 tot 2 uur.

Wat wordt er gedaan?

Een facelift wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De huid wordt losgemaakt, strakgetrokken en weer vastgezet. Bij een goede kliniek is het ook mogelijk om voor een extra vergoeding onder totale narcose te gaan. Het resultaat is na 3 weken al zichtbaar en na een paar maanden tot een jaar is het echt duidelijk wat een verschil de ingreep heeft gemaakt. Na de procedure mag je even rusten en je gaat dezelfde dag weer naar huis. Vraag wel iemand om je op te halen, want autorijden mag dan niet.

Met een jonger en frisser uiterlijk naar buiten

Nadat je van de ingreep bent bijgekomen en geheeld zie je een stralende huid, een jeugdige uitstraling en een strakkere kaaklijn. Je voelt je weer goed over jezelf en gaat weer met plezier de straat op. De ingreep zelf is kort, het herstel duurt circa 3 maanden en het resultaat blijft 10 tot 15 jaar zichtbaar. Na een facelift voel je je weer helemaal jezelf.

Wil jij profiteren van de voordelen van een facelift? Ga eens langs bij Skin + Surgery Clinics en de specialisten vertellen je alles over de mogelijkheden voor jou.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *