New Balance: het 4de grootste sportmerk ter wereld

New Balance is een wereldberoemd bedrijf, wat misschien nog wel het meest bekend is door sport(ieve) schoenen. Maar New Balance biedt meer dan schoenen alleen. New Balance heeft een uitgebreid assortiment wat bestaat uit verschillende schoenen, kleding en accessoires voor vrouwen, mannen en kinderen. Tennis, voetbal, hardlopen en cricket zijn de sporten waar New Balance actief in is, maar New Balance biedt ook lifestyle schoenen aan.

 

Van inlegzolen tot topsportmateriaal

 

Toch is dit altijd zo geweest. New Balance bestaat al sinds 1906, toen schoenmaker William J. Riley besloot om mensen met voetproblemen te helpen. Tot 1941 bestond het assortiment uit aangepaste schoenen en inlegzolen. Vanaf 1941 kwamen hier ook voetbalschoenen, basketbalschoenen en hardloopschoenen bij. Vanaf de jaren 60 is de populariteit van New Balance enorm gestegen. Dit kwam door nieuwe innovaties op de reeds bestaande hardloopschoenen. Op deze schoenen konden geweldige hardloopprestaties worden neergezet zoals het winnen van de Boston marathon.

 

Populariteit bij recreatieve atleten

 

Op de dag van vandaag worden New Balance schoenen niet alleen maar gedragen door sportatleten, ook recreatieve sporters ervaren dat New Balance schoenen kunnen bijdrage aan sportieve prestaties en extra loopcomfort.

 

Van sportwinkel tot online shoppen

 

Veel sportwinkels hebben New Balance producten in hun assortiment opgenomen. Wanneer je een specifiek model schoen of kledingstuk zoekt wat niet in de winkel te vinden is, dan kunnen sportwinkels dit vaak wel bestellen. Maar het is ook mogelijk om online op de website van New Balance te shoppen. Hier vind je echt alle producten uit het New Balance assortiment. Op Newbalanceonline kun veel informatie vinden over de verschillende typen schoenen en voor wat voor trainingen bepaalde typen schoenen geschikt zijn. Tot slot kun je op verschillende webshops zoals Runnersworld, Zalando en Sneakersenzo New Balance producten vinden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *