Nooit uit de mode: oorringetjes

Nooit uit de mode en door iedereen te dragen, in allerlei groottes, materialen en kleuren te krijgen: het oorringetje. Met of zonder gaatjes in de oren, voor ieder wat wils.

Materialen

Oorringen worden gemaakt in allerlei materialen, waarvan goud en zilver de bekendste en de meest verkochte zijn. Maar ook van witgoud, rose goud, platina en kunststoffen worden ringen gemaakt. Sommige materialen zijn niet geschikt voor mensen met een nikkelallergie, zoals witgoud of zilver met een laag zilvergehalte. Bij het aanschaffen van oorringen is het raadzaam om daarop te letten.

Modellen

Oorringen zijn er in verschillen de modellen, met bewerking of zonder. Er is heel veel mogelijk als het om oorringen gaat. De standaard gladde zilveren of gouden ring is wel bekend en bijna iedereen met gaatjes heeft wel zo’n paar in de kast liggen. Maar er zijn ook oorringen te koop met Keltische vormen er in verwerkt, of met een parel. Ringetjes met kraaltjes eraan in allerlei kleuren of, voor wie van bling houdt: ringen afgezet met stras steentjes of zelfs diamantjes. Eigenlijk is het oorringetje een bijzonder divers oorsieraad. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de gelegenheid, is er wel een oorring te vinden.

een oorbel
De oorbel zijn er in diverse groottes en formaten te vinden.

 

Mode

Oorringetjes zijn de laatste jaren nauwelijks aan mode onderhevig. Zowel de ringen voor mannen als voor vrouwen veranderen nauwelijks, de keus wordt wel groter. Natuurlijk waren in de jaren ’80 de hoepels vooral in, maar de kleine subtiele oorringen waren er toen ook al, zowel voor mannen als voor vrouwen. En zowel de hoepels als de kleintjes zijn er nog steeds. De mode in de oorring zit hem voornamelijk in de keus van het materiaal, of en hoe de oorring bewerkt is.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *