Ooglidcorrectie kosten voor een jeugdige uitstraling

Hangende oogleden zijn het gevolg van het natuurlijk verouderingsproces. Ze doen je er niet alleen ouder, maar ook vermoeider uitzien. In extreme gevallen belemmeren ze zelfs je zicht. Een plastisch chirurg kan dan helpen. Hij of zij zal dan het teveel aan huid en vetweefsel verwijderen. Een ooglidcorrectie geeft je een jeugdige uitstraling. Maar hoeveel bedragen de ooglidcorrectie kosten?

Ooglidcorrectie kosten

Overweeg je een ooglidcorrectie, maar wil je achteraf niet voor financiële verrassingen staan? Bij ooglidcorrectie kosten worden grote prijsverschillen genoteerd:

  • Een bovenooglidcorrectie kosten: tussen de 799 en 1450 euro
  • Een onderooglidcorrectie kosten: tussen de 1100 en 1750 euro
  • Een correctie aan beide oogleden kost tussen de 1850 en 2900 euro

Houd er rekening mee dat een lift lang niet hetzelfde is als een correctie. Verdiep je hier goed in voordat je een afspraak maakt.

De behandeling en vergoeding

Het kan zijn dat de ooglidcorrectie kosten worden vergoed door de zorgverzekering. Bij medische oorzaken wordt het vaak vergoed vanuit de basisverzekering. Om precies te weten wat er wel en niet wordt vergoed is het beter om contact op te nemen met je zorgverzekeraar of goed naar de polisvoorwaarden te kijken. Is de behandeling mislukt? Neem dan gelijk contact op met je zorgverzekeraar.

hangende oogleden
Wat zijn de kosten van een ooglidcorrectie?

Oorzaken hangende oogleden en wallen onder je ogen

De belangrijkste oorzaken van verslapt oog weefsels zijn vooral: de invloed van de schadelijke uv-stralen van de zon, roken en het overmatig drinken van alcohol.

Hoe ouder we worden hoe meer onze huid zijn elasticiteit verliest. Je huid wordt minder soepel en veerkrachtig en je oogleden gaan uiteindelijk hangen. Ook het bindweefsels dat het vet op zijn plaats houdt verslapt en veroorzaakt de door iedereen zo gevreesde wallen onder de ogen.

Behandeling ooglidcorrectie

Om een juiste diagnose te stellen wordt voor elke behandeling gezocht naar de oorzaken van verouderde blik. Ligt die wel bij je oogleden? Soms is het probleem namelijk niet te wijten aan je bovenste ooglid, maar van laaghangende wenkbrauwen. Is dit bij jou zo? Overweeg dan een eenvoudige wenkbrauwlift. Heb je afwijkingen aan je ogen, schildklierproblemen, een slechte sluitspier van je ogen of traanproductie? Waarschuw dan altijd je arts.

Met de leeftijd kunnen er kringen en wallen onder de ogen ontstaan. Bij het verbeteren van je onderooglid wordt vaak overtollige huid weggenomen. Dat gebeurt door een plastisch chirurg. Die maakt dan onder je wimperrand een kleine insnijding. Vervolgens neemt hij een reepje overtollige huid weg. Na het hechten van de wond is de huid onder je oog strakker. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met het verwijderen of verplaatsen van vetweefsel, een versteviging van je ooglid, een bovenooglid correctie of een voorhoofdslift.

Correctie bovenooglid

Gaan ook je bovenoogleden meer en meer hangen? Dan kan een correctie wonderen doen. Zowel een correctie van je boven- als onderooglid verloopt onder plaatselijke verdoving. De behandeling start met het bepalen van de hoeveelheid huid die verwijderd moet worden om je er weer jong en stralend te laten uitzien. Daarna wordt de overtollige huid en eventueel het teveel aan vetweefsel weggenomen. Om het bloeden te voorkomen, schroeit de arts de verwijde bloedvaatjes dicht. Daarna wordt de kleine incisie gehecht. In totaal duurt de ingreep slechts 45 minuten.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *