Ripped jeans zelf maken of kopen?

De ripped jeans zijn weer helemaal terug van weg geweest! De spijkerbroeken met gaten of scheuren kunnen zowel door mannen als vrouwen gedragen worden en zorgen voor een leuke casual look. Het is een nu een erg populaire item die je nu in de meeste kledingwinkels wel terug ziet komen.

Ripped jeans zelf maken

Het is niet moeilijk om een ripped jeans zelf te maken, je hebt hiervoor alleen een spijkerbroek en een scheermes, schaar of mes nodig. Het is vaak mooier om een gedragen broek te gebruiken dan een gloednieuwe broek, omdat dit dan een vintage look krijgt. Een gerafeld effect kun je creëren door een kaasrasp of wat schuurpapier langs je spijkerbroek te wrijven. In de broek kun je het beste een houten of hardplastic plaatje leggen zodat je niet de voor én achterzijde van de broek stukmaakt.

Het eerste wat je moet doen is uitkiezen waar je de scheuren of gaten wil hebben, de meest voor de hand liggende plaatsen zijn op de knieën, op de dijen en aan de bovenzijde van de broek. Het mooiste effect krijg je door eerst met wat schuurpapier over de broek heen te gaan, vervolgens knip je hier een heel klein stukje uit en scheur je dit verder met je handen. Je kunt de scheur eventueel verder bewerken met een naald, zodat je individuele draadjes los kan trekken.

Ripped jeans kopen

De mooiste ripped jeans kun je toch het beste in de winkel of online kopen, tegenwoordig verkoopt bijna elke kledingwinkel dit wel. Vaak als je een ripped jeans in de winkel koopt zie je dat ze hem een speciale wassing hebben gegeven, waardoor het effect er nog mooier uitziet. Het is veel makkelijker en sneller om een gescheurde spijkerbroek in de winkel te kopen, de prijzen voor deze spijkerbroeken kunnen wel erg variëren afhankelijk van de winkel waar je het koopt. Je kunt er ook veel online vinden en de prijzen en het aanbod van verschillende webshops vergelijken. Met een C&A kortingscode kun je voor weinig geld deze musthave toevoegen aan je garderobe.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *