Shaken or stirred

Wat definieert precies een cocktailjurk? Is het de lengte van de stof (net op of net boven de knie)? Het materiaal of het model? Sinds de introductie ervan, eind jaren veertig door Christian Dior, zijn de meningen over ‘de ware cocktailjurk’ verdeeld. Wij vinden: een cocktailjurk is een cocktailjurk als je er een goede cocktail bij drinkt. Met deze prachtige retrodrankjes – en bijbehorende dresses – kom je verrukkelijk voor de dag! Herleef de jaren 50 jurken met een heerlijke cocktail!

 

BLACK CAT COCKTAIL

 

De Black Cat Cocktail is stoer en een tikkeltje mysterieus. Dit is het soort drankje dat je zou drinken bij een optreden van de Stray Cats in een donkere, rokerige rock’n-rollclub in het Londen van de jaren tachtig. Mi-auw!

 

Je hebt nodig:

– 1 deel wodka;

– 1 deel kersenbrandewijn;

– 2 delen cranberrysap (de gezoete variant);

– 2 delen cola met kersensmaak.

 

Vul een cocktailglas met wat ijs, giet de wodka en de kersenbrandewijn erbij en roer alles goed door elkaar. Vul het geheel aan met cranberrysap en cola. Hang eventueel een kers over de rand van het glas.

(Cherry Coke kwam pas in 1985 op de markt, dus mocht je een retrococktailfeestje geven en je wilt accuraat zijn in je receptuur, gebruik dan gewone cola.)

 

 

Wat draag je erbij?

De Molly Cherry Dress (Pin Up Couture) vangt een stoere rockabillystijl met een speelse cherry-print en een elegante fifties pasvorm in één geniale jurk!

 

 

Grashopper

 

Maak je geen zorgen; no animals were harmed in this cocktail-shaking process! Sprinkhanen (en andere insecten) mogen dan al enige tijd op allerlei hippe-restaurantmenu’s staan; wij zien ze liever niet in ons drankje. Maar de kleur, die lenen we graag! Want zie dat prachtige mintgroen: daar krijg je toch meteen dorst van?

 

Je hebt nodig:

– 1 deel Crème de Menthe;

– 1 deel Crème de Cacao (bij voorkeur White Cacao; vraag ernaar bij de slijter!);

– 1 deel room (ongeklopte slagroom of kokosmelk, net wat je lekker vindt);

– ijsblokjes;

– een cocktailshaker.

 

Vul de cocktailshaker met ijs en giet alle ingrediënten erbij. Shake de boel goed door elkaar en schenk uit in een mooi glas. Serveer het drankje met een blaadje munt erop.

 

 

Wat draag je erbij?

– De multi-inzetbare Notorious Dress in Mint (Hotrod Hussy). Draag de jurk met een slipper en je bent klaar voor het park, trek er een paar pumps onder aan voor een feest of etentje, combineer ‘m met een mooi colbert en je bent helemaal gekleed voor die werkborrel.

 

 

SCREWED UP SCREWDRIVER

 

Het woord ‘cocktail’ heeft vooral associaties met giebelende Sex & the City-vrouwen in een hippe bar, frisse kleuren en fruitige smaken, een schijfje limoen op de rand van het glas. Maar het hoéft echt niet altijd zo schattig. De Screwed Up Screwdriver is een typisch Halloweendrankje en kent een aantal (zeer uiteenlopende) variaties. Wij gaan voor deze prachtige geel-zwarte kleurencombo van Martha Stewart.

 

Je hebt nodig:

– 25 ml mandarijnensap (of sinaasappelsap);
– 50 ml zwarte wodka;

– een dropstengel;

– ijsklontjes;

– een hoog glas en een lepel.

 

Doe het ijs in het glas en giet de mandarijnensap erbij. Houd een lepel omgekeerd (bolle kant omhoog) tegen de rand van de binnenkant van het glas aan. Schenk vervolgens, heel voorzichtig, de zwarte wodka over de bolle kant van de lepel, zodat het heel langzaam op het sap ‘landt’. Zo ontstaat er een zwarte laag bovenop de gele laag. Serveer onmiddellijk, met de dropstengel als roerstaafje.

 

 

Wat draag je erbij?

De Cosette Dress in Poppy Print (Lady Vintage) geeft met haar stoere, retro uiterlijk een heel nieuwe betekenis aan de term ‘bloemetjesjurk’. Speciaal voor curvy ladies!

 

 

BLUE TRAIN COCKTAIL

 

De Blue Train, in Zuid-Afrika, is een van de meest luxueuze treinen ter wereld. In je privécoupé ligt tapijt, er staat een butler voor je klaar en als je geluk (nou ja, geld) hebt, krijg je ook nog een aparte badkamer. Mét bad. De Blue Train-cocktail is dan ook voor iedereen die luxe en elegantie op waarde weet te schatten.

 

Je hebt nodig:

– 1 deel citroensap;

– 2 delen Blue Curaçao;

– 3 delen gin;

– ijs;

– een klassiek, driehoekig cocktailglas en een shaker.

 

Shake alle ingrediënten, ook het ijs, goed door elkaar en serveer de Blue Train direct.

 

 

 

Wat draag je erbij?

De chique Art Deco Dress heeft haar naam te danken aan de prachtige halslijn, die erg classy, en toch uniek is.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *