Sierradentrends van 2019

Oorringen

De oorring kent een lange geschiedenis. In het oude Griekenland werden er eenvoudige gouden ringen gedragen. Zowel vrouwen droegen door de tijd heen oorringen. Vissers droegen een of meer gouden oorringen om hun begrafenis te kunnen betalen mocht het schip vergaan. Ten tijde van de slavernij was het slaven verboden sieraden te dragen behalve een eenvoudige gouden armband en even simpele gouden oorringen.

Variatie

Tegenwoordig is de variatie in oorringen enorm. Sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw werden sieraden van andere materialen dan edelmetaal populair. Ringen van plastic in alle kleuren van de regenboog zijn er nog steeds. In elke stad zijn in de grote winkelstraten bijouwinkeltjes te vinden die uitpuilen van allerlei soorten oorringen.  Zilver, goud, plastic, hout, groot, klein, met of zonder hangertje eraan. Voor iedere smaak wel iets.

Tip: koppelkettingen!

sierraden zijn nog altijd mateloos populair

Vrouwen versus mannen

Oorringen zijn zowel door vrouwen als mannen te dragen, maar er is wel een verschil. Vrouwen kunnen alles dragen, van heel kleine ringetjes tot enorme hoepels al dan niet bewerkt. Mannen echter dragen over het algemeen kleine ringen, grote hoepels in een felle kleur zie je niet gauw. Ook de bewerking van de oorringen maakt verschil hoewel minder dan de grote. Ringen voor vrouwen kunnen rijkelijk bewerkt zijn met sierlijke vormen, eventueel afgewerkt met (kleurrijke) edelstenen. De bewerkte ring voor de man is vaak stoerder, meer hoekige vormen en als er al steentjes in verwerkt zijn, dan diep donkere kleuren of eenvoudige diamantjes of briljantjes.

Uitgelicht: zelf te koppelen oorbellen!

Tijdloos

Alle sieraden zijn aan mode onderhevig. Ook de oorring, maar in mindere mate. De bewerking, keuze van ingelegde stenen, grote en kleur variëren per tijdperk. De grote, gekleurde plastic hoepels zijn typisch uit de jaren ’80 bijvoorbeeld. Maar de kleine en middelgrote eenvoudige zilveren of gouden oorringen lijken tijdloos te zijn. En terecht, want het zijn elegante, niet schreeuwerige sieraden die bij elke outfit en leeftijd passen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *