Tips om je t-shirts zo lang mogelijk mooi te houden

Ben jij benieuwd hoe je t-shirts het mooist houdt? We hebben een aantal wastips voor je op het rijtje gezet. Het zijn wastips uit de oude doos want oma weet nu eenmaal het best hoe je met t-shirts moet omgaan. Heb je er bijvoorbeeld rode wijn op gemorst? Wat je ook doet, laat jouw t-shirt niet indrogen! Behandel hem onmiddellijk met lauwwarm water en daarna witte wijn, of als je dit niet in huis hebt, witte wijn azijn. Doe je t-shirt daarna onmiddellijk in de wasmachine en hoop op het beste.

Hoe ga je om met koffie op een t-shirt?

Heb je koffie gemorst over jouw t-shirt? Als je er heel snel bij bent is dit vaak nog met lauwwarm water te verhelpen. Kom je er pas onderweg of thuis achter? Doe dan je t-shirt uit zodra dit mogelijk is om deze een tijdje te laten weken. Je kunt daarna dat t-shirt even behandelen met een speciale vlekverwijderaar en vervolgens in de was doen.

Behandel kauwgom creatief met pindakaas

Is de t-shirt vlek moeilijker te verwijderen, bijvoorbeeld omdat je er kauwgom op hebt geknoeid? Kauwgom kan je dan verwijderen door er een flinke laag pindakaas op te smeren. Stop je ‘gesmeerde’ t-shirt in de wasmachine en de kauwgom met daarop de pindakaas zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen! Het heeft ook nut om zulke vieze t-shirts even een aantal uur in de vriezer te leggen. Hierdoor wordt de kauwgom heel hard en kan je het makkelijker verwijderen.

Vervelende geurtjes uit een t-shirt verwijderen

Is er niet duidelijk een vlek op je t-shirt zien, maar heb je wel last van een geuren in jouw t-shirts? Maak dan een grote emmer met water en doe daar flink wat natuurazijn in. Stop de t-shirts met het zweetgeurtje vervolgens in de emmer en laat ze daar een aantal uur in weken. Wanneer je vervolgens t-shirts op een normale manier in de wasmachine wast, zal je zien dat het vervelende geurtje is verdwenen! Goed om te weten is dat je t-shirts dus niet weggegooid hoeven te worden, maar dat er gewoon een oplossing is voor dit vervelende probleem.

omgang t-shirts
Hoe houd ik mijn t-shirt zo lang mogelijk mooi?

Ouderwetse middelen om t-shirts te behandelen

Er zijn een aantal ouderwetse middeltjes die heel handig zijn om in huis te hebben. Heel veel soorten vlekken zoals modder vlekken en grasvlekken, zijn heel namelijk goed te behandelen met een speciaal ouderwets middeltje dat ossengalzeep heet. Je kan daarmee de vlek behandelen door er rechtstreeks wat ossengaalzeep op aan te brengen. Daarna even laten intrekken en vervolgens op normale wijze wassen. Ossengal zeep kan je kopen bij de supermarkt of drogist en werkt dus tegen vlekken, ook voor vlekken die al iets ouder zijn.

Groene zeep creatief inzetten voor vlekken

Een soortgelijk middel is groene zeep welke je in verschillende vormen kunt kopen bij de plaatselijke super. Het is een product dat werkt op natuurlijke basis waardoor het de kwaliteit en kleur van je t-shirts niet zal aantasten. Dergelijke groene zeep werkt ook uitstekend bij andere uiteenlopende vlekken en is bovendien ook heel geschikt als gewoon schoonmaakmiddel in het huishouden.

Groene zeep is absoluut niet schadelijk voor je handen of luchtwegen. Daarom kan je dit product rustig zonder bescherming gebruiken. Het is overigens feitelijk een bruine zeep zonder parfum, waardoor het een heel specifieke geur heeft die niet iedereen waardeert. Wanneer je dit product echter voor jouw t-shirts gebruikt, zal je daar niet veel van merken want het t-shirt gaat na de behandeling met groene zeep toch in de normale was.

Let bij aankoop t-shirts op de wasetiketten

Je hebt nu een aantal tips gelezen voor de behandeling van de meest voorkomende t-shirt vlekken. Maar vergeet zeker ook niet om etiketten en labels te bekijken als je nieuwe t-shirts gaat kopen. Vlekken mogen nooit al te agressief behandeld worden. En veel t-shirts kan je maar beter niet te heet wassen, ook al wil je de vlek er nog zo graag uitkrijgen. Een t-shirt die op een zorgvuldige manier gewassen wordt zal veel langer zijn natuurlijke vorm en kleur behouden.

Binnenstebuiten wassen zorgt er tot slot voor dat de eventuele print wordt beschermd. Maar vergeet ook niet dat je nooit zomaar over een print heen mag strijken. Dit beschadigt de print zodanig dat jij jouw t-shirt wellicht niet meer fatsoenlijk en netjes kunt dragen. Je t-shirt is een waardevol kledingstuk dat gebruikt kan worden om jouw persoonlijke stijl te onderstrepen. De belangrijkste boodschap van dit verhaal is daarom: was en behandel t-shirts die jij mooi vindt zeer zorgvuldig en dwing zo een lange levensduur af.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *