Trends voorjaar 2016

Eindelijk! De lente is weer aangebroken: terrasjes pakken, rokjesdag, picknicken en de eerste buitenborrels/BBQ’s. Maar wat trek je nou aan tijdens de mooie dagen in het voorjaar en hoe doe je je haar/make-up? Dit artikel geeft je tips over wat de trends van het voorjaar 2016 zijn, een must-read dus.

Kledingtrends

Kleur is natuurlijk één van de belangrijkste pijlers voor een vrolijke voorjaarsoutfit, met mooie een felle kleur in je outfit zit je eigenlijk altijd goed. Maar er zijn een paar specifieke trends waar je dit voorjaar rekening mee kunt houden. Allereerst, strepen. Het is strepen, strepen en nog eens strepen dit voorjaar. Verticaal, horizontaal of diagonaal, de streep is altijd goed. Zeker leuk om eens te proberen in combinatie met polkadots. Ten tweede, kant. Kant in elke kleur is helemaal hip dit seizoen, dus probeer eens een mooie kanten top in een felle kleur te dragen. De laatste trend is de flared jeans, met een paar goede hakken of coole sneakers draag je deze broek als een echte fashion queen. Zeker in combinatie met een gestreepte top, die je dan in je broek stopt.
Dit zijn de kleuren waar je dit voorjaar niet mee de mist in kunt gaan: koraal, indigo, teal, zacht oranje, taupe en ijsblauw.

Schoenen

Metallic schoenen zijn dit voorjaar een echte musthave, zilver of goud zijn het meest voorkomend, maar ook metallic roze komt veel voor. In combinatie met een coole flared jeans staat dit echt top. Naast de metallic trend zijn sandalen met hak ook populair dit voorjaar, vooral de sandalen met blokhak en een felle kleur. Bij een neutrale outfit komen deze show stoppers er het beste uit.

Haar en make-up

De metallic trend zet zich ook door in haar en make-up. Goud in je haren, goud op je lippen en goud op je oogleden, het kan dit voorjaar allemaal. Qua haar is het dit voorjaar de trend om jouw paardenstaart vast te binden met lint, het is al veel gezien op de catwalk (bijvoorbeeld bij Oscar de la Renta). Qua make-up is de grootste trend dit voorjaar ‘waterige ogen’. Dit betekent dat de kleur blauw centraal staat en dan vooral bij eyeliner. Het is niet zo dat je dit op je hele ooglid hoeft te smeren, maar probeer eens een blauwe eyeliner. Je zult zien dat je het jouw vermoeide ogen onzichtbaar maakt!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *