Waar kan je de originele jassen van Canada Goose aan herkennen?

Iedereen kent ze ondertussen wel, de winterjassen van Canada Goose. Het merk is snel uitgegroeid naar een topleverancier over de gehele wereld. Oorspronkelijk begonnen om jassen te maken voor wetenschappers in Antarctica, zijn ze toch snel verder gegaan om streetwear te maken. Veel mensen willen tegenwoordig een Canada Goose jas kopen, doordat het merk zo succesvol is geworden zijn er ook imitatiejassen op de markt gekomen, hieronder vindt u een aantal punten waar u op moet letten.

 

Controleer de verpakking

Canada Goose jassen worden netjes opgevouwen in een hard witte doos waarop het lego in het midden staat verstuurd. Bij de imitatiejassen wordt meestal achterwegen gelaten en wordt er hier minder aandacht aan besteedt.

 

Controleer altijd het logo

Één van de belangrijkste kenmerken van de Canada Goose jas is het logo, ook wel de patch genoemd. Dit logo hoort schoon en netjes geborduurd te zijn, ook moet het het juiste lettertype bevatten. De esdoorn bladeren en het merknaam moeten dezelfde grootte hebben en gelijkmatig verdeeld zijn. Een imitatiejassen hebben meestal logo’s met ongelijkmatig borduurwerk en de verkeerde kleuren

 

Controleer het hologram

Aan de binnenkant van de Canada Goose jassen zitten sinds 2011 hologrammen in om valse jassen te kunnen identificeren. Een hologram is een 3D-achtige logo dan bij het label van de jas zit.

canada goose jas
Hoe herken je een echte Canada Goose jas?

Controleer het logo aan de binnenkant

In principe moet je hier hetzelfde controleren dan bij het logo aan de buitenkant, alhoewel je aan de binnenkant nog meer kenmerken hebt wat je kan controleren. Onder het logo staat nogmaals het merknaam en waar het van gemaakt is, deze moet duidelijk en in het goede lettertype zijn, ook het esdoornblad moet er goed uit zien. Helemaal onderaan staat de site, bij de echte jassen staat er www.canadagoose.com en bij imitatiejassen staat er vaak www.canada-goose.com.

 

Controleer de bontkraag

De bontkraag is wat de jassen o.a. zo prijzig maakt. De echte jassen worden gemaakt van coyotebont terwijl imitatiejassen vaak goedkopere alternatieven zoals wasbeerbont of zelfs plastic bont gebruikt. Je kan het verschil voelen omdat coyotebont veel zachter en dunner is dan andere soorten bont. Eventueel kun je een stukje afknippen en in brand steken, echte coyotebont brand niet goed.

 

Waterproof controle

Echte Canada Goose jassen zijn waterdicht en worden gemaakt van hoogwaardig materiaal. Imitiatiejassen hebben vaak een waterdichte en antistatische eigenschappen, een kleine test met water is vaak een snelle manier om te kijken of het over een echte of imitatiejas gaat.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *