Waarom kiezen voor merkondergoed?

De wereld kun je grofweg verdelen in twee groepen: zij die graag merkkleding dragen en zij die helemaal niets met merkkleding hebben. Merkkleding straalt iets uit. Het straalt een bepaalde luxe uit, je laat zien dat je modieus bent en zelfs misschien dat je ‘erbij hoort’.

Maar diezelfde onderverdeling kun je maken als het gaat om ondergoed. Je hebt mensen die per sé merkondergoed willen dragen en je hebt mensen die dat onnodig en vooral onnodig duur vinden. Terwijl het belangrijkste kenmerk van ondergoed natuurlijk is dat je het onder andere kleding draagt. Oftewel: je ziet het niet. Waarom dragen zoveel mensen dan toch zo graag merkondergoed?

De belangrijkste reden is dat merkondergoed niet alleen duurder is omdat er toevallig een bekend logo op staat. Bekende modemerken zouden niet zo groot zijn geworden als ze kleding van slechte kwaliteit verkochten. Merkkleding en merkondergoed is vrijwel altijd van hoogwaardige materialen gemaakt die ervoor zorgen dat een kledingstuk lang mooi blijft, zowel qua kleur als qua pasvorm. Waar een simpele boxershort na 15 keer wassen pluizig en uitgelubberd uit de machine komt, blijft een boxer van Armani, Calvin Klein of Diesel veel langer mooi.

Bovendien is er veel meer tijd gestoken in het ontwerpproces en is de pasvorm van merkondergoed dus zeer goed. Geen irritante naadjes of lipjes, nee, alles zit zeer comfortabel. Ben je dus eenmaal merkondergoed gewend, dan wil je echt niet anders meer. En dan heb je daar best wat extra euro’s voor over.

Wist je trouwens dat merkondergoed helemaal niet duur hoeft te zijn? Op dimenno.nl vind je bijvoorbeeld al Bjorn Borg Boxershorts vanaf € 16,50 per stuk.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *