Waarom ogen laten meten aan huis?

Het oftalmologisch onderzoek, dient om het visuele vermogen te evalueren en, hoewel het thuis kan worden gedaan, moet het altijd worden gedaan door een oogarts, omdat alleen hij een juiste diagnose kan stellen en de gezondheid van de ogen kan evalueren.

Er zijn verschillende soorten oogonderzoeken, maar de meest voorkomende is het examen om de capaciteit om van dichtbij en ver te zien te evalueren en, het moet ten minste een keer per jaar worden gedaan vanaf de leeftijd van 40 jaar, zelfs als u al een bril draagt, omdat de mate van de bril kan zijn veranderd, die moet worden verhoogd of verlaagd, afhankelijk van het geval.

Het is aan te bevelen om dit type onderzoek te laten uitvoeren wanneer er symptomen van moeilijk te zien zijn, zoals bijvoorbeeld frequente hoofdpijn of rode ogen.

Het belang van ooggezondheidszorg

Al onze zintuigen zijn belangrijk, maar visie wordt beschouwd als een van de belangrijkste, omdat het ons in staat stelt om met kwaliteit te leven in een samenleving die zo wordt geleid door visuele prikkels. Daarom is het van fundamenteel belang dat u een oogtest uitvoert om uw gezichtsscherpte te meten en regelmatig voor de gezondheid van uw ogen te zorgen.

Maar blijf bij de les: op het internet zijn er talloze oogtesten die u beloven te vertellen of u problemen heeft met uw gezichtsvermogen, maar deze evaluaties zijn zelfs gebaseerd op procedures die door oogartsen zijn uitgevoerd, maar alleen een arts kan u met zekerheid vertellen of iemand problemen heeft met zijn gezichtsvermogen.

Niet iedereen raadpleegt vaak een oogarts, maar één ding is zeker: het moet wel. Immers, net als ons hele lichaam verandert onze visie voortdurend naarmate we ouder worden, een proces dat we ons vaak niet realiseren in de haast van het dagelijks leven.

De eerste tekenen dat ons zicht verslechtert zijn niet altijd met de traditionele diagnose “wazig”. Hoofdpijn of oogmoeheid aan het eind van de dag kunnen ook tekenen van oogproblemen zijn.

oogmeting aan huis
Hoe werkt een oogonderzoek en kan dit ook aan huis?

Hoe vaak moet een persoon zijn of haar oogonderzoek doen?

De indicatie is dat het oogonderzoek regelmatig moet worden gedaan, uiteraard hoeft u niet elke maand naar de oogarts, want veranderingen in het gezichtsvermogen gaan niet zo snel, maar als u een visuele aanpassing nodig heeft, moet uw voorschrift idealiter altijd worden bijgewerkt.

Het doktersbezoek en de visietest moeten deel uitmaken van ieders gezondheidszorg. Kijk hieronder hoe vaak u een oogarts moet zien, afhankelijk van uw leeftijd:

– Tussen de 20 en 39 jaar: u moet in deze periode minstens drie keer worden onderzocht.
– Vanaf de leeftijd van 40 jaar: het zou eens in de 2 jaar moeten gebeuren.
– Vanaf de leeftijd van 65 jaar: het moet één keer per jaar gebeuren.

Hoe werkt het oftalmologisch onderzoek bij kinderen?

Als we het over de gezondheid van de ogen hebben, kunnen we de kinderen niet vergeten, die altijd een constante zorg verdienen. Hieronder kunt u beter begrijpen wanneer u uw kinderen mee moet nemen voor een oogcontrole.

– Eerste controle: deze moet tussen 2 en 3 en een half jaar oud zijn.
– Tweede examen: moet gedaan worden voor het begin van de school.
– Daarna moet het om de twee jaar worden gedaan, zelfs als u geen zichtbare problemen met het gezichtsvermogen hebt, om ervoor te zorgen dat de eerste waarschuwingsborden in een vroeg stadium worden gedetecteerd.

Bron: www.actiefoptiek.nl

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *