Wat houdt mode in?

Wat verstaat men onder het woord “mode”. Mode is een verzamelnaam voor meerdere dingen waar onder meer; de manier van zich kleden toe behoort. Maar ook een bepaalde stijl of een trend kan men hiermee bedoeld worden.

Het ontstaan van mode

Mode is niet van vandaag de dag, het bestaat al sinds mensenheugenis. De manier van het dragen van bepaalde kledingstukken toonde aan de buitenwereld tot welke “klasse” je behoorde. Op die manier onderscheidde men de sociale klasse. Een mooi voorbeeld is de pracht en praal in de koninklijke kringen en de lompen en vodden van de armen in de tijd van bijvoorbeeld Louis XIV in Frankrijk.

Mode vandaag de dag

Tegenwoordig zijn niet alleen kleding, maar ook bepaalde uitdrukkingen of gebruiken aan mode onderhevig. Vaak wordt het dan een “trend” genoemd. Van de een op de andere dag zie of hoor je het op straat en kan men spreken van een “hype”. Iedereen heeft het erover, of wil het ook aanschaffen om er bij te horen. Zelfs het ontstaan van nieuwe woorden die in de van Dale worden opgenomen waren eerst mode en zijn nu erkend.Was een aantal jaren geleden een mobiele telefoon alleen voor zakelijk gebruik, vandaag hebben zelfs schoolkinderen een mobiele telefoon en kan men eigenlijk niet meer zonder.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *