Wat is een extra mouwlengte?

Bij lange mannen met extra lange armen komt het nogal eens voor dat de mouwen tekort zijn. Het is erg vervelend als je kleding draagt die te kort is. Een herkenbaar ander probleem is vast en zeker het te korte rugstuk waardoor de rug steeds bloot is bij het bukken of strekken. De extra mouwlengte spreekt al voor zich. Het is een overhemd met een extra langere mouw. Daarnaast is het overhemd ook langer aan de onderkant dan de standaard overhemden. Bij het dragen van deze overhemden blijven die dan ook mooi in de broek zitten. Wil je een trui over je overhemd dragen dan kun je de mouw van deze overhemden ook nog zien.

Het bepalen van de juiste mouwlengte

Er zij verschillende manieren om je mouwlengte te achterhalen. Je hebt de Europese manier, dan wordt er gemeten vanaf de top van je schouder, waar de arm begint, tot aan de pols. Er is ook een Engelse methode, dan wordt er gemeten vanaf het midden van je rug/nek tot aan de pols. Doordat een overhemd kan krimpen tel je er nog een paar centimeter bij op. De snelste manier is aan de hand van je lengte. Vrijwel altijd komen de lichaamslengte en de mouwlengte overeen.

  • Lengte < 1.75 cm         mouwlengte 5
  • Lengte 1.70 – 1.90        mouwlengte 6
  • Lengte 1.85 – 2.10        mouwlengte 7 (extra mouwlengte)
  • Langer                           mouwlengte 8 – 9
mouwlengte overhemd
Het kan zijn dat je extra mouwlengte hebt bij overhemden.

Wel of geen mouw zien

De manchet van een overhemd valt mooi als deze op de knik van de pols en hand valt. Draag je een pak of colbert  in combinatie met een overhemd dan dient het manchet van het overhemd juist weer 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen. Je mouwen opstropen ook wel genoemd is dat wel gepast om te doen? Jazeker bij een juiste gelegenheid. Ben je op een bruiloft en het feest loopt ten einde ga gerust je gang en stroop je mouwen op.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *