Wat komt er kijken bij een modeshow?

Binnenkort is er een veelbelovende modeshow in New York City van Burberry. Ik heb wel eens stage gelopen binnen de modebranche, voordat er een modeshow moet worden gehouden. Het is niet te vergelijken met zo’n groot merk als Burberry, maar ik weet wel wat voor stress het met zich meebrengt. Voornamelijk bij de ontwerpers en de modellen.

Modellen moeten broodmager zijn.

De modellen die mee willen lopen moeten broodmager zijn. De jurken en andere haute couture zijn namelijk altijd maatje 34 of 36. Een goede weegschaal moet aan te pas komen willen de dames de kleding passen. Hiervoor hebben ze al een ontzettend goed dieet gehad, waarbij de voedingswaarden perfect moeten kloppen. Om de juiste voedingsstoffen tot je te nemen, is er een precisie weegschaal nodig.

Opstellen van de gastenlijst

Vervolgens is het van belang dat de juiste gasten worden uitgenodigd. De hele wereld kijkt uit naar de nieuwe lijn van Burberry, dus moeten hooggenoteerde gasten worden uitgenodigd.

Beveiliging en mediaplan

Het is belangrijk om een mediaplan te hebben opgesteld. De show moet namelijk gepromoot worden, zodat het gaat leven onder de media. Wanneer er namelijk geen media-aandacht is, is de show eigenlijk al een flop. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wanneer de mensen zijn uitgenodigd, is het zaak dat er de juiste beveiligingsmensen worden aangesteld. Het wordt van belang dat zij de juiste instructies krijgen, omdat het belangrijk is dat de genodigde gasten wel goed beveiligd worden.

Wanneer dit allemaal staat, kan eigenlijk de modeshow wel beginnen. Het kost een behoorlijke voorbereiding, maar dan ben je wel succesvol!

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *