Winkelen voor goede sokken

De populariteit van sneakers gaat hand in hand met een voor veel mensen blijvende zoektocht naar de perfecte bijbehorende kousen. Het is iets dat veel mensen bezighoudt, ook populaire mensen zoals Oprah Winfrey heeft zich bezig gehouden met de vraag waar de perfecte sokken te vinden zijn.

Om te beginnen willen veel mensen sokken die zijn ontworpen met een constructie van no show sokken die nooit afglijden. Er zijn een aantal zaken die essentieel zijn die ervoor zorgen dat sneakersokken de hele dag op hun plaats blijven.

Sokken die op hun plaats blijven

Verschillende soorten schoenen vereisen verschillende soorten van no-show sokken. Zowel bij het dragen van een chique schoen, heb je eigenlijk een sok die glijdt tegen de gladde wanden van je schoen nodig. Dit vermindert de wrijving tussen de punten die het glijden kunnen veroorzaken.

In een sneaker of casual schoen, is een sok nodig die in staat is om je bij je alledaagse activiteiten te ondersteunen. Het moet dan gemaakt zijn van een zachte modale stof die gemaakt is op een manier dat het je voeten als het ware knuffelt en zodoende dus maximale uit extra fysieke activiteiten weet te halen.

Zodra je het juiste materiaal hebt, dan moet je ervoor zorgen dat je voor de juiste dekking van je voet hebt gekozen. Het antwoord is niet alleen op zoek te gaan naar de laagste dekking die een sok heeft. Als een sok te laag is in een schoen, dan kan je met meer dekking nog steeds kwetsbaar zijn voor overtollige wrijving. Dit zorgt ervoor dat je sokken onder je voeten kruipen voordat je de voordeur uitloopt. Om hierbij niet te vergeten om de pijnlijke blaren te vermelden dat dit zal veroorzaken.

Schoenmaat

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar vaak is de reden achter het slippen van de sok, omdat ze niet goed passen bij je voeten. Als dit gebeurt bij het dragen van een one-size fits no-show sok en ze afglijden, dan is er een grote kans dat het voor jou niet de juiste grootte betreft.

Dit is de reden waarom je beter kunt kiezen voor ontwerpen van onze sokken op basis van je schoenmaat. Deze helpen je om de perfecte pasvorm te vinden. Als je niet zeker weet welke maat te kopen, vraag het dan na.

Alle no-show sokken dragers zijn het erover eens dat siliconen absoluut noodzakelijk zijn als je niet wil dat je sokken gaan slippen. Echter, niet iedere siliconen grip werkt even goed. Net als verschillende schoenen verschillende materialen vereisen, is dit ook het geval bij de sokken.

sokken voor sneakers
Vind sokken die bij jouw sneakers passen

Houd de siliconen grip schoon en droog

Als je al enige tijd sokken met siliconen grip draagt en ze beginnen te zakken, dan dien je ze te controleren. Het kan zijn dat er iets aangehecht zit, zoals bijvoorbeeld haren of vuil. Verschillende factoren kunnen het effect van een anti-slip grip teniet doen, hoe technologisch geavanceerd de sok ook is.

Als je denkt dat er iets opzit, probeer het dan te verwijderen met een alcohol doekje of een andere zachte doek. Kijk of je het terug kan brengen  naar zijn oorspronkelijke kleverige toestand. Zorg ervoor dat je geen lotion gebruikt op het deel van je hielen, omdat dit de siliconengrip in zijn werking hindert.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *