Zijden bloemstuk maken

Bloemstukken leggen net even het accent op je entree, zaal of restaurant. Om al je bloemwerk te laten verzorgen door de lokale bloemist kan je dat een hoop geld kosten. Dus als je een creatieve geest hebt en wat tijd over hebt is het wellicht een optie om het bloemwerk voor je bedrijf zelf te gaan maken. Een bloemstuk brengt een hoop gezelligheid met zich mee. Mooi gekleurde bloemen kan je ook gebruiken om een effen gekleurd interieur wat op te fleuren. Het is juist leuk om te spelen en te combineren met contrasterende kleuren.

Zelf doen of online bestellen

Durf jij de uitdaging aan? Natuurlijk kan je dat! Je moet er alleen wel de tijd voor hebben en weten hoe je moet beginnen. Daar wil ik je graag mee helpen. Dus als je de uitdaging aan durft om een groot bloemstuk te maken….. dan volgen hier de stappen die je moet volgen. Zie je het niet zitten? Dan kan je ook heel eenvoudig kunstbloemen bestellen.

Vind de juiste maat vaas of pot

Een vaas maakt of breekt je bloemstuk. Dus kies voor een mooie decoratieve vaas. De pot moet goed overeenkomen met de rest van het interieur. Heb je wel een mooie vorm van pot maar past de kleur niet (meer) in het interieur, dan kan je hem ook altijd verven in de kleur die je wilt.

zijden bloemen
Mooi zijden bloemen

Koop steekschuim

Steekschuim, ook wel oase genoemd, kan je bij elke tuincentra en bloemist per blok kopen. Oase is makkelijk te snijden. Maak de oase nat door het blok in water te leggen. Hij zuigt zich dan helemaal vol met water. Let op… Niet onderdompelen! Vul de vaas die je wilt opmaken helemaal met de oase.

Bedenk van tevoren wat je ongeveer wilt gaan maken en hoe je arrangement eruit komt te zien

Koop de bloemen en bladeren die je nodig hebt. Houdt rekening met de kleuren van bloemen en hoe lang de bloemen goed blijven voordat ze verwelken en aan vervanging toe zijn. De ene bloem is namelijk sterker dan de ander. Of neem, net zoals ik, zijden bloemen. Die blijven altijd mooi en kan je keer op keer weer gebruiken. Je kunt vooraf ook online inspiratie opdoen. Kijk eens op Instagram of Pinterest voor inspirerende bloemstukken. Je kunt hier veel how-to’s lezen van anderen die ook al eens een bloemstuk gemaakt hebben. Dat scheelt jouw weer veel uitzoekwerk. Ook zijn er op Youtube tal van video’s te vinden.

Begin met het blad

Steek eerst de bladeren om de vorm van je bloemstuk te bepalen, daarna vervolg je met de bloemen. Er zijn honderd en één manieren om dit te doen! Het is allemaal aan jou. Laat je verbeelding de vrije loop.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *