Zo kies je een persoonlijk bruiloft thema

Zit jij al een tijdje na te denken over een thema voor jouw bruiloft? We snappen dat het lastig is om een keuze te moeten maken tussen al die leuke ideeën, dus wij helpen je graag een beetje op weg. Met een thema laat je jullie eigen stijl zien, wat jouw bruiloft nog persoonlijker maakt. Na het lezen van dit artikel kies je met gemak een thema dat echt bij jou en je partner past! 

Maak een moodboard 

Of je nu creatief bent of niet, een moodboard maken kan iedereen. Het enige dat je hoeft te doen is plaatjes en foto’s, kleuren en voorbeelden te verzamelen en dat bij elkaar leggen. Een handige tool die je hierbij kunt gebruiken is Pinterest, een platform die barst van de leuke en creatieve ideeën. Daarnaast kun je ook gewoon gaan knippen en plakken door tijdschriften te verzamelen of plaatjes uit te printen. Je zult zien dat je door het maken van een moodboard een duidelijk inzicht krijgt in wat jullie echt mooi vinden. Het wordt daardoor al een stuk makkelijker om hierbij een mooi thema te zoeken. 

Seizoenen als inspiratie  

Waar je altijd rekening mee kan houden, zijn de verschillende seizoenen. Als je in de zomer wilt trouwen, dan is een strand of festival bruiloft een leuk idee. Als jouw bruiloft gepland staat in de herfst, kun je gebruik maken van de natuur en kiezen voor kleuren die daar mee matchen. Groen of okergeel bijvoorbeeld. Dan moet je natuurlijk wel hopen dat het droog blijft, maar dat weet je in Nederland maar nooit. 

Interesses en hobby’s 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jullie de bruiloft dicht bij jullie zelf houden. Iedereen heeft interesses en hobby’s, en het zegt veel over hoe je bent. Als jullie beide van reizen houden bijvoorbeeld, kun je hier veel creatieve ideeën mee verzinnen. Of als jullie houden van vintage stijl, kun je iedereen in Peaky Blinders kleding laten komen. Willen jullie liever iets doen met kleur? Laat dan alle gasten bijvoorbeeld in pastelkleuren komen of kies voor een bohemian thema met vrolijke kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Bruiloft
Thema feest op een bruiloft.

Nog steeds geen idee? 

Als je nog wat extra inspiratie op wil doen én er meteen een dagje uit van wil maken, kun je de trouwbeurs bezoeken. Zo kun je meteen zien wat er nu allemaal op de markt wordt aangeboden. Heb je na het lezen van bovenstaande tips nog steeds geen flauw idee welk thema je moet kiezen? Of heb je een gaaf thema, maar weet je niet hoe verder? Dan kun je er ook voor kiezen om iemand in te huren om jullie bruiloft te stylen. 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *