Zoektocht naar de perfecte paraplu

Het Nederlandse weer is zeer wisselvallig. Het ene moment geniet je van de heerlijke warme zon en het andere moment loop je balend door een stortbui. Daarom is het belangrijk om een goede paraplu te hebben. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een paraplu. Natuurlijk is het belangrijk dat je de paraplu mooi vindt, maar . Paraplu’s heb je in verschillende soorten, kleuren en maten. Zo heb je doorzichtige paraplu’s, stormparaplu’s, paraplu’s met een printje en ga zo maar door.

Grootte van paraplu’s

Ook al lijkt het niet zo heel belangrijk, toch kan de grootte van een paraplu van belang zijn. Zo kan het zijn dat je opzoek bent naar een paraplu die je makkelijk in een handtas kan doen, hiervoor zijn opvouwbare paraplu’s zeer handig voor. Opvouwbare paraplu’s zijn paraplu’s die ingeklapt vrij klein zijn, maar wanneer je hem uitklapt de zelfde grootte heeft als een normale paraplu.

Het kan ook zijn dat je juist op zoek bent naar een paraplu waar je makkelijk met twee personen eronder kan. Daardoor moet je goed letten op de grootte van het doek. Dit kan aangegeven zijn door de breedte maar ook door de diameter ervan. De standaard grootte van een paraplu ligt tussen de 104 en 113 centimeter. Maar er bestaan ook grotere paraplu’s, zogenoemde XXL paraplu’s.

Stevigheid

Je moet ook opletten of een paraplu stevig is. Je wilt natuurlijk niet een paraplu hebben waarmee je één keer door de wind heen loopt en dat de paraplu gelijk kapot gaat. Ook over hoe stevig een paraplu is zit verschil in. Goedkopere paraplu’s staan vaak bekend om dat ze vrij snel door de wind kapot gaan, maar daarom worden er bij duurdere paraplu’s aangegeven waar ze tegen kunnen. Zo heb je een verschil in windproof paraplu’s en stormparaplu’s. Windproof paraplu’s zijn paraplu’s die niet extra verstevigd zijn of een speciale vorm hebben, maar wel tegen een stootje kunnen. Stormparaplu’s daarentegen zijn extra verstevigd, met bijvoorbeeld carbon fiber. Ook kunnen stormparaplu’s nog een speciale vorm hebben, waardoor de wind niet de paraplu kapot trekt.

zoektocht perfecte paraplu
Een goede paraplu is niet zomaar gevonden. Met deze tips helpen we je verder.

Automatische paraplu’s

Automatische paraplu’s zijn paraplu’s die je niet zelf hoeft uit te klappen. In de meeste automatische paraplu’s zit er een speciaal mechaniek in waardoor hij eenvoudig en snel uitklapt. Toch kun je ook nog luxere automatische paraplu’s kopen die zowel automatisch uitklappen, maar ook automatisch inklappen.

Uiterlijk

Toch blijft het uiterlijk van een paraplu zeer belangrijk. Hier zul je toch zelf de uiteindelijke beslissing moeten nemen. Ga je voor een luxe uitstraling, wil je een paraplu met leuk printje of hartvormige paraplu. De keuze is aan jou.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *